FORDULAT-AUTÓHÁZ 2005
Fordulat-Autóház 2005 Kft.   /   3200 Gyöngyös, Pesti út 53.   /   +36 (37) 303 586   /  
Fordulat-Autóház 2005 Kft.

Műszaki vizsga

 

 

Műszaki vizsgabázisunk a legnagyobb darabszámot bonyolító vizsgahely az egész városban. Minden nap húsz vizsgahelyünk van, így két-három napos előjegyzéssel tudjuk vállalni járművét. A személygépkocsik mellett vizsgáztatunk 3,5 t alatti pótkocsikat és teherautókat, motorkerékpárokat, lassú járműveket, mezőgazdsági vontatókat és autóbuszokat 5 t-ig vagy 17 főig. Ezekben a kategóiákban bizonyos speciális kiviteleket is tudunk fogadni, mint például a benzin/LPG gáz kettős üzemű gépkocsik, a hűtő- illetve egyéb különleges felépítményű járművek, melynek érintésvédelmi felülvizsgálatát is intézzük. Ezeket a járműveket csak akkor áll módunkban levizsgáztatni, ha az átalakításokat már bejegyezték a forgalmi engedélybe.

 

Mire van szükség a vizsgáztatáshoz?

Ha biztosra szeretne menni, hogy az Ön által választott napon levizsgázzon járműve, szükséges időpontot foglalni, melyhez csak a tulajdonos nevére, a rendszámra és a jármű gyártmányára van szükség. Opcionálisan kérheti a gépkocsi műszakira történő előzetes ávizsgálását, mely után egy hibalistát kap, így fel tud készülni, hogy milyen javításokra van szükség ahhoz, hogy gépkocsija sikeres műszaki vizsgát tegyen. A műszaki előzetes térítés köteles, viszont amennyiben később nálunk vizsgázik az autó, az árát levonjuk a vizsgadíjból.

A műszaki vizsgához az alábbi dokumentumra van szükség.
 

Magánszemély esetén:
- forgalmi engedély
- biztosítási fedezetigazolás, ami lehet csekk, a biztosító által kiadott kártya vagy nemzetközi igazolás ("zöldkártya")
- meghatalmazás (amennyiben nem a tulajdonos/bejegyzett üzembentartó hozza vizsgára, letöltés itt)
- átalakított járművek esetén az átalakítással kapcsolatos dokumentáció (engedélyek, származási igazolások)

 

Jogi személy vagy társadalmi szervezet esetén:
- forgalmi engedély
- biztosítási fedezetigazolás
- cégkivonat, társadalmi szervezetek esetén alapító okirat
- a cég képviseletére jogosult személy aláírási címpéldánya
- meghatalmazás (ha nem a cég képviseletére jogosult személy hozza vizsgára, letöltés itt)
- átalakított járművek esetén az átalakítással kapcsolatos dokumentáció (engedélyek, származási igazolások)

 

Mi történik a vizsgasoron?

A vizsgára jelentkezett járműveket átvizsgáljuk, mielőtt vizsgára bocsátjuk őket. Az esetek nagy részében nem találunk olyat, ami negatívan befolyásolhatná a műszaki vizsga kimenetelét, de előfordul, hogy javítandó hiányosságot találunk. Ilyen esetben mindig tájékoztatjuk a tulajdonost vagy üzembentartót, hogy mi az, ami miatt nem lenne sikeres a vizsga, és ő eldöntheti, hogy elfogadja az általunk készített árajánlatot, valamint javítási hatáidőt, és nálunk javíttatja a járművet, vagy elviszi a saját szerelőjéhez, vagy ő maga elhárítja a hibát, és a kijavított járművet hozza vissza műszakira. Természetesen úgy is dönthet, hogy máshol vizsgáztatja inkább gépkocsiját, amire az átvizsgálási díj megtérítése után szintén lehetősége van.

A vizsga után érvényesítjük a forgalmi engedélyt, kivéve ha valamilyen okból azt csak az okmányiroda teheti meg (pl. betelt a forgalmi engedély vagy sérült a szélvédőn található regisztrációs matrica). Ilyen esetekben 15 nap áll rendelkezésre arra, hogy a tulajdonos bejelentkezzen az okmányirodába.

 

Ha különleges kérése van, vagy időpontot szeretne egyeztetni, írjon nekünk, vagy hívja kollégánkat:

Farkas Imre
Tel.: 37/502-131, 37/303-586

 

 

Kérjük ossza meg
honlapunkat másokkal is!
Fordulat-Autóház 2005 Kft. Fordulat-Autóház 2005 Kft. Fordulat-Autóház 2005 Kft. Fordulat-Autóház 2005 Kft.
FORDULAT-AUTÓHÁZ 2005 KFT. © MINDEN JOG FENNTARTVA. / HONLAPKÉSZÍTÉS.
Ford